ÁPISZ SE - Kalandorok természetjáró szakosztály
Honlap-menü
Mini-chat
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés

Kalandorok túrán való részvételi szabályzat


A túravezetőnek mindenben igaza van, neki ellentmondani nem lehet. Ötletet javasolni lehet, de a döntést minden esetben a túravezető hozza meg. A túravezető sosem téved el, maximum változtat a túraútvonalon! J Ebből következik, hogy a döntéseket a túravezető hozza meg, és a többiek követik!

A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, azonban a túravezető felelősséggel tartozik a résztvevőkért. A túravezető intelmeit mindig, minden résztvevőnek be kell tartania. Felnőttek vagyunk, de a túravezető a felelős, így a kéréseit be kell tartani, vagy az értesítése után lelépni!

A túrákon bárki részt vehet, függetlenül tagja-e a Kalandorok klubnak vagy sem. Azonban bizonyos kedvezményekre csak a klubtagok jogosultak. Mindenki egyenlő, de a tagok egyenlőbbek! J

A jelentkezési, és fizetési határidőket be kell tartani. Többnyire a szállást, kaját, utazást előre kell leszervezni. A szervezés érdekében légy pontos, és fizess időben, vagy aludhatsz az erdőben!

A túrakiírást tessék elolvasni! Ha bizonytalan a jelentkező, inkább keresse a túravezetőt. Aki nem tud olvasni, nem jöhet velünk! (teszt: a túrakiírás ismerete)

A kötelező felszerelések nélkül érkezőket a túravezető hazaküldheti, amennyiben indokoltnak látja. Magas sarkú csizmában, vagy strandpapucsban nem engedünk senkit túrázni! Tessék gondoskodni a megfelelő felszerelésről!

A túráinkon kötelező figyelni a többiekre, a társakra. Fő mottó a bajtársiasság!

Figyeljenek oda egymásra, maradjanak látótávolságban, ne maradjanak le, illetve ne rohanjanak előre. Bajba jutottaknak önzetlenül segíteni kell. A túra nem csak a testnek szól (egészséges mozgás), hanem a léleknek is! Ezért tessék ismerkedni a túratársakkal, átsegíteni őket a nehézségeken, hisz néhány kedves szó mindkét félnek jólesik!

A túraútvonalról soha ne térjenek le! Mivel a túravezető bármikor módosíthat a túraútvonalon (időjárási, erőnléti, vagy egyéb okból), ezért ne siess előre! Maradj látótávolságban!

A természetvédelem kiemelt fontosságú! Tilos a rongálás, szemetelés, turistához méltatlan botrányos viselkedés. A természetvédelem kiemelt fontosságú! Nem viszünk el semmit, csak a fotókat, nem hagyunk ott semmit csak a lábnyomunkat, és nem teszünk tönkre semmit, még a vadász lest sem! J

Amennyiben nem túrázóhoz méltóan viselkedik bárki a túra során, a vezetőnek joga van kizárni a túrából. Ezzel a jogával indokolt esetben élni is fog, akár túra közben is. Ha erre sor kerül, a túravezető felelősséggel nem tartozik tovább a túrázóval szemben. Ez automatikusan az összes Kalandorok túráról való kizárást von maga után. A túravezetőnek pedagógiai szerepe van, így intelmeivel irányítja, oktatja társait, és felhívja a helytelen viselkedésre, a renitens egyén figyelmét! Amennyiben a helyzet nem változik, megkérjük az illetőt, hogy máshol rontsa a levegőt, és többet nem visszük magunkkal.

A tagok legyenek büszkék a klubtagságra, óvják, védik a jó hangulatot, a szabadidő kellemes eltöltése mindennél fontosabb számukra. A tagok legyenek büszkék a klubtagságra, óvják, védik a jó hangulatot, és betartanak mindent, amit az úttörő, akarom mondani cserkész 12 pont tartalmaz! Vidámság, összetartás, barátság.

 

A viselkedésről pár mondat.

A mi viselkedésünkből általánosítanak a „turisták”, külföldön pedig a „magyarok” általános viselkedésére. Épp ezért kiemelten fontos mindenhol, minden körülmények között a példamutató magatartás. Az ilyen csoportot mindenhol szívesen visszavárják!

Más hazáját tiszteljük, a miénket szeretjük!

Induljunk útnak, keressük meg azt a szebb világot ahol zöldebb a fű, kékebb az ég, magasabbak a hegyek, szebbek vagy különösebbek a házak. Ennek az álomképnek keressük az eredetijét, lehet soha meg nem találjuk, de örömünket épp ennek a keresése teszi. Nem a végcél a lényeg, hanem az oda vezető út!

 

Keresés
Naptár
«  Május 2020  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2020
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben